Plaatsing van de Tennis Demper

 

Wat zeggen de regels?

De plaatsing van een tennis demper is een voorgeschreven regel van de ITF (International Tennis Federation). Deze regel geeft aan dat je maar één tennis demper mag plaatsen. Deze demper moet in ieder geval onder de laatste breedtesnaar geplaats worden. Je mag hem daar naar boven of beneden schuiven totdat hij die breedtesnaar raakt.
Deze regel is ingesteld om te voorkomen dat een tennis demper gebruikt wordt om ervoor te zorgen dat de bal de tennis demper raakt en zo vreemd van de bespanning af kaatst in jou voordeel.

 

Tennis Dempers designs en opties

De meest gebruikte tennisracket dempers zijn in volgende vormen: ronde knoop, rubberen donut, klein balletje, wormachtig of als een lus.

De meeste tennis dempers zijn gemaakt van silicoon, rubber of schuim.

De ronde designs zijn gemaakt met in het midden diepe gleuven om de tennis demper op zijn plaats te houden.

De langere wormachtige dempers worden om-en-om verweven in de tennissnaar en klemmen zicht vast door de haken aan de uiteinden.

Als je echt in nood zit zou je zelfs een gewoon elastiek kunnen gebruiken als demping in je tennissnaar. 

Sommige bedrijven zoals wij maken vele

tennisracket dempers op maat!

 

 

Plaatsing Tennis demper

Om een ronde tennis demper te installeren met inkepingen zul je de twee horizontale of verticale tennissnaren met je vingers opzij moeten duwen. Dit moet wijd genoeg zijn, zodat de tennis demper past. Pas daarna de tennisracket demper zo aan dat de tennisnaren in de gleuven vast zitten en schuif de demper tegen de laatste horizontale tennissnaar.

Als je een lange tennisdemper wil installeren duw je deze eerst door de middelste twee verticale of horizontale snaren en weef je deze net zolang door de rest van de snaren heen totdat je niet meer verder kan. Maak hem dan vast aan de laatste verticale snaar.

 

 

Demper tennisracket